INFORMATION OM KANINHOP
KANINHOP
I vores forening har vi en underafdeling med kaninhop.
Vi træner på Naturcenter Skovgaard i Egebjerg. Træning foregår hver torsdag kl. 19-21.
Der er altid en af foreningens trænere tilstede. De kan besvare dine eventuelle spørgsmål.
Du er altid velkommen til at komme og se, når vi hopper. Du er også velkommen til at komme og prøve at hoppe med din kanin.
Om sommeren træner vi ude i haven, hvis vejret tillader det, og om vinteren træner vi i laden. Vær forberedt på, at er det kan være koldt ude om efteråret og om vinteren i laden, så tag tøj på efter temperaturen.
Kaninseler kan du købe hos Aase, kaninkasser kan du købe hos Jørgen (75 61 61 63).

KLUBBLADE
For det kontingent du betaler, modtager du et landsdækkende blad fra Danmarks Kaninavlerforening. Det hedder "Tidsskrift for Kaninavl" (TfK.). Heri er der en "Kaninhopkalender", hvor der står, hvor og hvornår der er træning og stævner. Omme bagerst i bladet er der "Foreningsmeddelelser". Dem bør du altid læse. Hvis en forening arrangerer stævne, står der heromme hvornår det er, hvilke klasser det er, hvor man tilmelder sig og hvad det koster. Kaninhopkonkurrencer er normalt markeret med ”HOP”, så du lettere kan få øje på det.

TRÆNING
Vi forventer, at du behandler din kanin godt både derhjemme og til træning. Det er forbudt at skubbe til kaninen med fødderne, og du må heller ikke trække eller løfte den i selen og selvfølgelig slet ikke slå den. Kaninen skal synes, at det er sjovt, for at den kan blive dygtig. Vi forventer også, at du passer på vore spring. De skal behandles godt. Smid ikke med dem eller med pindene og gå aldrig over springene.
Vi forventer, at du hjælper med at bære gulvtæpper frem og stille spring op inden vi går i gang med at hoppe. Vi forventer også, at du efter endt træning giver en hånd med, når der skal ryddes spring og gulvtæpper på plads, og når der skal fejes.
Området omkring Skovgaarden skal også behandles godt. Du må ikke brække grene af træer, og lad venligst æblerne sidde i træerne, til de selv falder ned.
Til træning holder vi gerne en lille pause undervejs, hvor vi drikker en sodavand. Det er foreningen der giver den, så den er gratis.
Vi fører protokol over de fremmødte. Det gør vi dels i tilfælde af, at der udbryder en smitsom kaninsygdom hos en af vore hopkaniner. Så kan vi altid finde ud af, hvem der har været sammen på Skovgaarden. Dels fordi kommunen giver tilskud efter, hvor mange timer medlemmerne er aktive.

KLASSER
Der findes 4 forskellige klasser på lige og kroget bane. Derudover er der også højde- og længdehop.
Din kanin skal være over 4 måneder for at kunne deltage i konkurrencer, men selvfølgelig kan du træne inden. Når kaninen er ny, starter den i let klasse.
                                      Maks. højde                 Antal spring
Let:                                25 cm.                          8-12
Middelsvær:                   35 cm.                          10-14
Svær:                             40 cm.                          10-14
Elite:                               50 cm.                          12-16
På lige bane står springene, som navnet siger, efter hinanden på en ret linie.
På kroget bane står springene indimellem hinanden, så det danner en bane med runde kurver. På kroget bane er springene nummererede og skal hoppes i nummer-rækkefølge.
Når du kommer 1. gang, kan din kanin måske kun hoppe en begynderbane på 5 – 10 cm., men normalt får de hurtigt lært at hoppe lidt højere. Inden du starter med at hoppe med din kanin er det dog vigtigt, at du lærer den at blive god til at gå i kaninsele – det er hele grundlaget for, at den kan blive en god hopkanin.
Det er vigtigt, at du ikke træner for længe af gangen. Lav nogle pauser, så din kanin kan hvile sig lidt indimellem. Så når den ikke at blive træt af at hoppe.

OPRYKNING
Når din kanin har hoppet i let et stykke tid, har du måske fået lyst til at få den rykket op. Det kan ske på to måder.
Ved konkurrence: Hvis din kanin placerer sig blandt de første i en konkurrence alt efter, hvor mange der er med i konkurrencen, får den en "pind". En "pind" er en lille anmærkning i startbogen (se under STÆVNER). Når kaninen har 3 pinde i samme klasse, bliver den rykket op. Hvis du i en konkurrence har to fejlfrie gennemløb, får du også en "pind".
Ved klasseprøve: Her skal din kanin kunne hoppe den næste klasse. Hvis den klarer det fejlfrit, er den rykket op. Kaninen har to forsøg pr. dag til at prøve at rykke op. Du kan lave en aftale om klasseprøve med én af trænerne, hvis du ønsker at få rykket din kanin op.
Det er dog vigtigt, at du overvejer meget, om du ønsker at få rykket din kanin op. Hvis kaninen er rykket op, så kan den ikke rykke ned igen.

STÆVNER
Når du er medlem, kan du og din kanin også stille op ved hopstævner. For at kunne stille op, skal du købe en startbog til din kanin. Den koster 40 kr. og han købes hos Aase i følge aftale. På første side skriver du din kanins navn og fødselsdag, dit navn og adresse og nederst skriver du "Horsens og Omegns Kaninavlerforening" og under kreds "Skanderborg". I bogen skal du inden hver konkurrence skrive, hvad din kanin skal være med i. De første gange kan du henvende dig til en træner fra foreningen eller en af de "gamle" hoppere, hvis du har brug for hjælp til at udfylde den, så lærer du sikkert selv hurtigt at udfylde den. Du skal selv sende din tilmelding til arrangøren af stævnet. Du kan altid få hjælp til udfyldning af tilmeldingen af andre hoppere på Skovgaarden.
Du behøver ikke at have en superkanin for at kunne deltage i stævner. Der er næsten altid let klasse ved stævnerne, så du skal bare melde dig til. Det giver samvær med andre hoppere fra både Horsens og andre dele af landet. Du og din kanin får en god oplevelse, og det er rigtig god træning for din kanin at være med.
Vi er nogle gange ude og lave opvisning med vore kaniner. Det informerer vi normalt om til træningsaftenerne.
Når vi tager ud, kører vi så vidt muligt med hinanden. Spørg, hvis du vil med et sted hen. Vi plejer at deles benzinen, alt efter hvor mange vi er i bilen.

I januar eller februar er der generalforsamling i vores lokalforening. Her bliver bestyrelsen valgt. Medlemmer over 18 år har stemmeret, men vi ser også gerne, at medlemmer under 18 møder op og kommer frem med deres mening. Forældre er selvfølgelig også velkomne.

Dine forældre er altid velkomne når vi træner på Skovgården, ligesom du gerne må tage en ven/veninde med. Forældre er altid velkomne til at lave kaffe i køkkenet eller i vores depotrum Vi betaler kaffen. Til stævner og andre arrangementer kan vi sagtens bruge en hjælpende hånd fra dine forældre, så kom endelig og spørg, om der er noget, de kan hjælpe med.

SPRING
Er du interesseret i at få lavet dine egne spring, kan du få lidt vejledning fra et bestyrelsesmedlem. Bare spørg.
Du kan også købes hos http://www.libraartic.com eller http://www.benie.dk, men de er dyre begge steder.
Er der noget, du er i tvivl om, så spørg, spørg, spørg. Vi er der for det samme.

UDSTILLING M.M.
Vi laver også andet end kaninhop. Bl.a. afholder vi engang i mellem kaninudstilling, hvor man kan udstille sin kanin, hvis den er renracet og har det rigtige udseende. Spørg, hvis du er i tvivl.
Det sker også engang i mellem, at vi arrangerer nogle sociale ture. Vi har tidligere bl.a. være i København, Sverige og Bornholm. Har du nogle forslag, så sig til.

HJEMMESIDER
Vores lokalforening har en hjemmeside http://hok.kaninhop.dk, hvor du kan læse mere om vores planlagte aktiviteter, samt finde resultater og billeder fra overståede arrangementer.

På Danmarks Kaninavlerforenings hjemmeside http://www.kaniner.dk kan du finde en masse forskellige informationer om foreningen og om kaniner generelt.

Aase og Rasmus Bjerner har en hjemmeside http://www.kaninhop.dk, hvor du kan finde en masse information om kaniner og kaninhop.

Hvis du mangler udstyr til din kanin, så kan du også tage et kig forbi Danmarks Kaninavlerforenings salgskontor på http://www.benie.dk